Tенденции в декора на дома през 2021 година

Пандемията промени много неща в ежедневието на хората, включително и начина, по който използваме жилищното си пространство. И тъй като се наложи да прекарваме повече време у дома, си създадохме и повече удобства, които да отговарят на потребностите на новия ни начин на живот. Някой от най-честите промени бяха обособяването на функционален офис, преустройване на всекидневната за дистанционни работни срещи и обучение, организацията на шкафовете в кухнята и килера за съхранение на повече хранителни продукти. В общи линии почти всяка част на дома претърпя някакви промени. 

В тази връзка събрахме някои от водещите тенденции в домашния декор през 2021 година, включващи интересни цветове, трайни материи и домашен текстил и др. 

Повече лукс в домашния декор

Промените в начина на живот наложиха на хората да оползотворят всяко кътче от дома си, за да имат повече пространство за работа и почивка. Цени се удобството и достъпния лукс, както и мебелите, които са едновременно красиви, удобни и мултифункционални.

Трайни тапицерии и дамаски

След като хората прекарват повече време у дома, ще търсят мека мебел с трайни и качествени тапицерии. За предпочитане са дамаски, които са издръжливи на износване и може да се свалят и перат. 

Стайни растения и билкови градини

Стайните растения ще продължават да заемат трайно място в домашния декор. Те освежават интериора и пренесат природата у дома, а грижата за тях подобрява емоционалното състояние на човек. Засадени в красиви саксии и кашпи, стоят чудесто в ъгъла, на етажерката, върху рафтове и первази. Все по-популярно става да се отглеждат билки и ядливи растения в саксии. Предимството им е, че може да имате пресни подправки, догато приготвяте любимите си ястия и напитки. 

Палитра от земни цветове и текстури

 

И тази година ще виждаме много земни, естествени цветове в интериора - различни нюанси на бежовото, пясъчно, маслиново зелено и изпечена охра. В декора ще преобладават аксесоари с натурални елементи като вази от теракота, мраморни подноси и масички за кафе, плетени кошници и кошове, мебели от ратан и дърво. Всички заедно придават текстура и топлота в дома и създават по-спокойна, органична обстановка. 

 

Акцентна стена в тъмен цвят

 

Друга интересна тенденция е внасяне на динамика в интериора чрез контраст.  Боядисването на една стена в приглушен тъмен цвят ще направи така, че да изпъкнат останалите мебели и аксесоари за една по-различна и интересна визия. 

Винтидж и класически аксесоари за декорация

 

Винтидж и класически аксесоари за декорация ще продължават да внасят усещане за изисканост и достъпен лукс. В известен смисъл стремежът към тях през тази година ще бъде начин да се внесе по-изискана и приятна обстановка у дома в опит да се компенсират всички пропуснати излизания на ресторант, културни мероприятия и пътувания, които обогатяват човек. Огледала в изящни рамки, стоящи ретро вани, красиви кутии за съхранение и буркани от стъкло и порцелан в кухнята, изящни подноси, свещници, картини ще красят домовете и през 2021. 

Съветът на дизайнерите е да се заобиколите от неща, които обичате. Оставете минималистичния подход в домашния декор и украсете стаите с любимите си аксесоари за декорация. Ще се чувствате по-уютно, отколкото в модернистично и празно пространство.  Все пак се стремете да запазите естетиката и хармонията в дома си, за да не заприлича на бит пазар.

 

Повече място за съхранение

Тук на помощ идват шкафовете и кутиите за съхранение. Откакто прекарваме повече време у дома, се натрупват и повече вещи. За да е по-приятно у дома, ги организирайте и приберете, така че върху мебелите да остане само декорацията. Така и домът ви ще е подреден, и умът ви ще е спокоен.

В електронния магазин Mydepot ще откриете всичко необходимо за Вашия домашен декор - голямо разнообразие от мебели, аксесоари за декорация и домашен текстил.

 

снимки: Pinterest

 

Последни публикации

Животът преди пластмасата

Днес почти всичко, което се продава, е опаковано в пластмаса. Изглежда ни направо невероятно как са живеели хората във времето преди …

5 свежи идеи за великденска украса

Великден наближава и е време да помислим как ще украсим дома си за празника. Подбрали сме ви няколко свежи идеи за великденска украса на …

Защо кутиите за бижута са страхотна идея за подарък на жена

 Кутиите за бижута са страхотна идея за подарък на дама, който вече си има всичко необходимо. Разнообразието на кутиите за бижута и …

Какъв подарък да подарим на жена - част 1

Всяка жена би искала да се почувства специална на своя празник. Какво да подарим, за да зарадваме дамата и с подаръка си да засвидетелстваме, …

Какъв подарък да подарим на жена - част 2

 Всяка жена би искала да се почувства специална на своя празник. Какво да подарим, за да зарадваме дамата и с подаръка си да …

Как да украсим дома си в котидж стил - част 2

 Продължаваме темата от Как да украсим дома си в котидж стил - част 1. Домашен текстил в котидж стил Домашният текстил, …