Вълшебство от коледни светлини у дома

През зимата, когато слънчевата светлина е най-оскъдна, студът е осезателен, а вечерите са дълги, игривите отблясъци на светлинната украса по булеварди, витрини и тераси сгряват душата и човек предвкусва наближаването на празниците. Има нещо вълшебно в коледната светлинна украса, което ни отдалечава поне за малко от грижите на ежедневието. Цветовете на Коледа - златно, червено и зелено, обвити в гирлянди от коледни светлини, правят всичко някак по-цветно, по-празнично. Светлинната коледната декорация е като надежда и пожелание за изобилие през идната година. 

 

Какво по-хубаво в студен зимен ден от това човек да се прибере в уютен и изпълнен с празнично вълшебство дом при семейството си. Щипка коледна магия у дома. А през тъмните зимни вечери имаме нужда от светлина повече от всякога.  Като топъл огън в камината. Е, може би не всеки може да се радва на светлината на горяща камина, но затова пък коледната светлинна украса е достъпна за всеки дом, и то под най-разнообразни форми. Събрали сме някои идеи за украса на дома с коледни лампички. За някои от тях ще ви е необходима малко сръчност, но вярваме, че ако имате желание, ще се справите с декорацията. И така, ето ги и идеите:

 

Осветете тъмния ъгъл в стаята, като увиете гирлянд от коледни лампички с батерии около растение в саксия. Или съберете елхови клонки в кофа или саксия и ги украсете с коледна светлинна украса.

 

 

Спуснете завеса от коледни лампички или гирлянд от изкуствени елхови клонки и коледни лампички над леглото. Така спалнята ще изглежда вълшебна и много уютна. 

 

Украсете прозорците със завеса или висулки от коледни лампички. Друг вариант е да закачите гирлянд от изкуствени елхови клонки, увит в коледни лампички. Приказно коледно вълшебство!

 

 

Ако живеете в къща, украсете парапета на стълбището към горния етаж с гирлянд от елхови клонки и коледни лампички. Не пропускайте и плота на камината. 

 

Нямате камина? Аранжирайте коледна украса и гирлянд от коледни лампички с батерии в голяма стъклена купа. Или си направете хартиен фенер с дупки от звездички и поставете в него коледни лампички с батерии. Предлагат се и готови метални коледни светилници във формата на фенери, звезди и елхички. 

 

Аранжирайте коледни лампички във фенери и ги поставете пред огледало. Така ще получите оптическа илюзия за още по-голяма осветеност.

 

 

Напълнете няколко буркана с винтови капачки с лампички с батерии и ги поставете върху декоративен поднос. Аранжирайте с елхови клонки, шишарки, коледни играчки и панделки. Може да си направите цели терариуми в буркан с капак, като поставите първо изкуствен сняг, а отгоре керамични декоративни коледни къщички, еленчета, елхички.

 

 

Тази идея е за стаи, в които няма място за елха. Може да си направите елха от коледни лампички, като закачите гирлянд от коледни лампички под формата на елха на стената с помощта на прозрачно тиксо. Много стилно решение, при това не заема никакво място. 

 

 

Направете конус от армирана тел и я закрепете със свински опашки. Украсете я с гирлянд от коледни лампички. Ако нямате възможност да си изработите такъв конус сами, се предлагат се и готови решения.

 

 

Ако стените ви са бели и скучни, може да ги украсите с коледни лампички, на които да закачите семейни снимки. Ще получите празничен семеен фото колаж. Вместо да нареждате коледните картички, може да ги укачете с мини дървени щипки на гирлянд от коледни лампички, който предварително сте закачили в празна рамка.

 

Разгледайте  нашия онлайн магазин Mydepot. Тук ще откриете интересни предложения за коледна светлинна украса и коледна декорация, както и много идеи за подаръци.

 

снимки: Pinterest

 

 

 

Последни публикации

Кухня в стил Прованс - част 1

Стилът Прованс е вдъхновен от красивата природа на южна Франция. Прованс е регион, известен с великолепните си гледки, яркото слънце,  …

Марокански акценти в съвременния интериор

Мароканският интериорен стил е много разнообразен, както е и Мароко, пленяваща мултикултурна страна, смесица от берберско, арабско и европейско …

Декоративните възглавници - незаменим акцент в декора

 Декоративните възглавници са се ползвали с незаменим успех още през античните времена в Близкия изток, когато на хората им е било трудно …

7 съвета как да превърнем балкона в мини лятна градина

Мечтаете си за ваше лично зелено кътче за релакс и уединение? Е, не всеки разполага с двор, но с тези няколко съвета ще превърнете балкона …

Как да изберете слънчеви очила, които да подхождат на вашето лице (за дами)

Ако през останалите сезони слънчевите очила са стилен аксесоар, през лятото са просто незаменими. Качествените слънчеви очила ще предпазят …

Идеи и съвети зa прекрасна коледна фотосесия

Периодът преди Коледа е чудесно време да си направите коледна фотосесия. Прекрасните семейни снимки ще ви останат хубав спомен, а може да …