Вълшебство от коледни светлини у дома

През зимата, когато слънчевата светлина е най-оскъдна, студът е осезателен, а вечерите са дълги, игривите отблясъци на светлинната украса по булеварди, витрини и тераси сгряват душата и човек предвкусва наближаването на празниците. Има нещо вълшебно в коледната светлинна украса, което ни отдалечава поне за малко от грижите на ежедневието. Цветовете на Коледа - златно, червено и зелено, обвити в гирлянди от коледни светлини, правят всичко някак по-цветно, по-празнично. Светлинната коледната декорация е като надежда и пожелание за изобилие през идната година. 

 

Какво по-хубаво в студен зимен ден от това човек да се прибере в уютен и изпълнен с празнично вълшебство дом при семейството си. Щипка коледна магия у дома. А през тъмните зимни вечери имаме нужда от светлина повече от всякога.  Като топъл огън в камината. Е, може би не всеки може да се радва на светлината на горяща камина, но затова пък коледната светлинна украса е достъпна за всеки дом, и то под най-разнообразни форми. Събрали сме някои идеи за украса на дома с коледни лампички. За някои от тях ще ви е необходима малко сръчност, но вярваме, че ако имате желание, ще се справите с декорацията. И така, ето ги и идеите:

 

Осветете тъмния ъгъл в стаята, като увиете гирлянд от коледни лампички с батерии около растение в саксия. Или съберете елхови клонки в кофа или саксия и ги украсете с коледна светлинна украса.

 

 

Спуснете завеса от коледни лампички или гирлянд от изкуствени елхови клонки и коледни лампички над леглото. Така спалнята ще изглежда вълшебна и много уютна. 

 

Украсете прозорците със завеса или висулки от коледни лампички. Друг вариант е да закачите гирлянд от изкуствени елхови клонки, увит в коледни лампички. Приказно коледно вълшебство!

 

 

Ако живеете в къща, украсете парапета на стълбището към горния етаж с гирлянд от елхови клонки и коледни лампички. Не пропускайте и плота на камината. 

 

Нямате камина? Аранжирайте коледна украса и гирлянд от коледни лампички с батерии в голяма стъклена купа. Или си направете хартиен фенер с дупки от звездички и поставете в него коледни лампички с батерии. Предлагат се и готови метални коледни светилници във формата на фенери, звезди и елхички. 

 

Аранжирайте коледни лампички във фенери и ги поставете пред огледало. Така ще получите оптическа илюзия за още по-голяма осветеност.

 

 

Напълнете няколко буркана с винтови капачки с лампички с батерии и ги поставете върху декоративен поднос. Аранжирайте с елхови клонки, шишарки, коледни играчки и панделки. Може да си направите цели терариуми в буркан с капак, като поставите първо изкуствен сняг, а отгоре керамични декоративни коледни къщички, еленчета, елхички.

 

 

Тази идея е за стаи, в които няма място за елха. Може да си направите елха от коледни лампички, като закачите гирлянд от коледни лампички под формата на елха на стената с помощта на прозрачно тиксо. Много стилно решение, при това не заема никакво място. 

 

 

Направете конус от армирана тел и я закрепете със свински опашки. Украсете я с гирлянд от коледни лампички. Ако нямате възможност да си изработите такъв конус сами, се предлагат се и готови решения.

 

 

Ако стените ви са бели и скучни, може да ги украсите с коледни лампички, на които да закачите семейни снимки. Ще получите празничен семеен фото колаж. Вместо да нареждате коледните картички, може да ги укачете с мини дървени щипки на гирлянд от коледни лампички, който предварително сте закачили в празна рамка.

 

Разгледайте  нашия онлайн магазин Mydepot. Тук ще откриете интересни предложения за коледна светлинна украса и коледна декорация, както и много идеи за подаръци.

 

снимки: Pinterest

 

 

 

Последни публикации

Декорация на дома във викториански стил - част 2

 Смесването на много и различни принтове в декорацията на дома в днешно време се счита за проява на лош вкус, но във викторианската епоха …

Избор на възглавница според пълнежа - втора част

Изкуствените (синтетични) пълнежи за възглавници са например мемори пяна, нано влакна, пенополиуретан, силиконизиран пух, съчетание от мемори …

Какъв подарък да подарим на жена - част 2

 Всяка жена би искала да се почувства специална на своя празник. Какво да подарим, за да зарадваме дамата и с подаръка си да …

Коледен елф и коледно гномче - какво символизират и каква е разликата

В последните години в коледната декорация у нас навлязоха елфите и гномчетата и замениха традиционните за нас джуджета. Каква е разликата …

Покупка на спално бельо - практически съвети

Покупката на спално бельо понякога може да се окаже предизвикателство поради многобразието от модели, качество и цена на предлаганите …

Любопитно за часовниците - 7 необикновени часовника

Хората използват часовници от хилядолетия, за да измерват времето. Часовниците се различават по вид, форма и размер, но всички изпълняват …