Идеи и съвети зa прекрасна коледна фотосесия

Периодът преди Коледа е чудесно време да си направите коледна фотосесия. Прекрасните семейни снимки ще ви останат хубав спомен, а може да превърнете някои от тях в красиви коледни картички, с които да зарадвате приятели и роднини. 

Ще ви предложим някои идеи и съвети за прекрасна коледната фотосесия.

 

Семейна фотосесия

Нека започнем със семейните снимки. Смисълът на семейната фотография е да събере семейството на едно място. Изберете облекло за всеки в празничната цветова гама. 

Изберете място, което излъчва щастие, като празнично украсена всекидневна, двор или парк с вечнозелени дръвчета. Важна част от снимките е обстановката и декора. Декорацията в съзвучие с празниците ще бъде декор за сесията. Декорации като коледна светлинна украса, свещи, коледна елха, също опаковани подаръци и окачени коледни чорапи  са задължителни за идиличната семейна коледна фотография.

А какво по-хубаво от бяла коледа, ако сте късметлии да завали пухкав сняг по празниците. Облечете си топлите дрехи, шаловете и шапките и уловете моментите, докато се забавлявате на открито и правите снежен с любимите хора. За още по-голям ефект съчетайте облеклото си така, че в него да присъстват цветовата гама на коледните празници.

 

Освен класическите статични коледни портрети, може да си направите снимки, докато извършвате някаква дейност, характерна за празника, като разопаковане на подаръци, печене на коледни сладки, украсяване на елхата. Така ще изглеждате по-естествено.

 

 

 

 

Празничният семеен уют може да бъде пресъздаден и във фото студио. Ако използвате услугите на професионален фотограф, си съдействайте с него, за да се получи хубава коледна фотосесия. Отпуснете се и се забавлявайте, не се старайте да спазвате инструкциите твърде стриктно. Споделените мигове с любимите хора, радостта и смеха, уловени от фотоапарата, ще запечатат в снимки истинския коледен дух. 

Коледна фотосесия с децата и домашни любимци

Няма по-сладки модели за коледната фотосесия от децата и домашните любимци. Нищо чудно, че снимките им в социалните медии събират толкова много харесвания. За да получите хубави снимки, осигурете на децата някакво интересно занимание, като печене на коледни сладки, бой с възглавници по коледни пижами. Ако навън е навалял сняг, направете с децата снежен човек и ги снимайте на открито. Бялата снежна покривка ще е чудесен декор. Включете и коледни елементи като шалове, шапки и ръкавици с коледни мотиви, ушенца на елен, а защо не и шейна, топло карирано одеяло, елха, чаша топло какао в коледни чаши. 

 

Идея за бебешка фотосесия е да сложите мъника в кош или голям подарък без капак. Какъв по-голям дар от раждането на бебе по празниците! Друга идея е да поставите бебето върху топло одеялце или мъхесто бяло килимче, което прилича на сняг.

Забавна Коледна фотосесия

Запечатайте забавни моменти в незабравима коледна фотосесия. Коледната украса не ви се е получила както ви се е искало? Или “Тиха нощ, свята нощ” не е била особено тиха в компанията на любимите малчугани? Останал ли е някой от семейството в списъка на дядо Коледа с добри деца или всички са били непослушни тази година? Подготовката за празниците може да е много напрегната, така че акцентирайте на тези комични моменти. Например се увийте се в коледни светещи лампички или се облечете като дядо Коледа. Запечатайте устата на някой ваш приказлив роднина на шега с тиксо и го снимайте със смешна физиономия. Също може да се облечете като някои коледен герой от филм, или да облечете някои смешен коледен пуловер. 

Уловете споделения смях и шеги и зарадвайте близките си със забавна коледна фотосесия. 

Независимо дали ще изберете по-традиционна или забавна коледна фотосесия, снимките ще запечатат за цял живот мили спомени с любимите хора. Така че си заслужават времето и усилията.

Разгледайте нашите предложения от Mydepot за коледна декорация, с която да украсите дома или фото студиото си за един празничен и магичен коледен декор!

 

снимки: Pinterest

 

Последни публикации

4 чудесни идеи за опаковане на подарък за жена

Всяка дама обича да се чувства специална по време на своя празник - било то рожден ден, 8 март, годишнина от сватбата или Св. Валентин. Вниманието, …

Романтична и елегантна подредба на масата за Свети Валентин

Планираш ли романтична вечеря у дома за своята половинка за Св. Валентин? Може би си измислила и с какво меню ще зарадваш любимия човек? Със …

12 необикновени коледни украси по света - част 2

С наближаването на Коледа витрините се отрупват с красива празнична декорация, а улиците се обливат в светлини. Хората по света посрещат …

Интериор с розови акценти

В интериора розовото е по-меката версия на яркия и горещ червен цвят. Получава се, като към червеното се добави бяло. Колкото повече бяло …

Спално бельо и зодии - стрелец, козирог, водолей и риби

Спално бельо и зодия СтрелецДинамични и търсещи натури - ще им е нужно спално бельо в два контрастни цвята и даже с различни пликове за …

Коледен елф и коледно гномче - какво символизират и каква е разликата

В последните години в коледната декорация у нас навлязоха елфите и гномчетата и замениха традиционните за нас джуджета. Каква е разликата …