10 идеи за освежаване на банята без ремонт

Без съмнения цялостното реновиране на банята е скъпо начинание. Само защото нямаме възможност да си инсталираме луксозна вана, не означава, че не можем да подобрим визията на банята. Затова сме подбрали няколко нискобюджетни идеи за декорация на банята, които ще я направят по-красива, и то без много усилия.

Сложете растение в банята. Повечето бани не са снабдени с естествена светлина, така че може да се спрете на изкуствени цветя, които са много добра имитация и са ефектна декорация. Дали ще подберете изкуствени сукуленти, изкуствен стрък цветя или изкуствен клон зеленина, е въпрос на предпочитание.

 
 

 

Шкафчето за баня е незаменимо за сладиране на препарати и козметика. Вместо да купувате ново по-модерно шкафче, подменете дръжките с по-луксозни, така цялото шкафче ще изглежда по-скъпо и шикозно. Вместо да подменято плота, си купете хубав мраморен или метален поднос, в който да наредите козметика и различни аксесоари за декорация.

 

Сложете красив диспенсър за течен сапун. Купете си комплект аксесоари за баня в цветова гама и стил, които да подхождат на банята. Сложете скъп и добре ухаещ течен сапун. Малките удоволствия в ежедневието правят живота по-хубав. 

Ако пространството ви позволява, облегнете дървена стълба на стената, на която да закачате хавлиените кърпи вместо традиционните закачалки за стена. Така ще постигнете по-нестандартна и автентична визия на банята.

 

Чудесен начин да си осигурите място за складиране без да пробивате или да инсталирате шкафове за баня, е като добавите етажерка с открити рафтове. Аранжирайте козметика в стъклени буркани. Сложете клечките за уши в стъклено бурканче, изсипете солите за вана в стъклена бутилка. Аранжирайте няколко луксозни сапуна в стъклен бъркан. Добавете и навити на руло хавлиени кърпи и ароматизирана свещ и банята ви ще заприлича на малък спа център. 

 

Закачете качествени и красиви хавлиени кърпи, които ще са красив акцент в банята. Освен, че ще ви служат по-дълго, е и много приятно да се обгърнете в меката им прегръдка след душ.

 

Изберете цветна постелка за баня в свежи цветове. Може да подберете тематична постелка според сезона, например с морска тематика за лятото, в по-приглушени цветове за студените месеци и в свежи и ярки цветове за пролетта. 

 

Душ завеса с интересни мотиви ще освежи декора в банята.

 

Рециклирайте стар умивалник или метален леген и си направете автентична мивка, която има история. Добавете луксозни кранчета за малко блясък.

Ако банята ви е малка, си инсталирайте рафт над мивката или тоалетната, за да имате повече пространство за поставяне на вещите си.

 

 

снимки: Pinterest

 

Последни публикации

Какъв подарък да подарим на жена - част 2

 Всяка жена би искала да се почувства специална на своя празник. Какво да подарим, за да зарадваме дамата и с подаръка си да …

Марокански акценти в съвременния интериор

Мароканският интериорен стил е много разнообразен, както е и Мароко, пленяваща мултикултурна страна, смесица от берберско, арабско и европейско …

Декорация на дома във викториански стил - част 2

 Смесването на много и различни принтове в декорацията на дома в днешно време се счита за проява на лош вкус, но във викторианската епоха …

Сватба и сватбена символика

 Сватбата е изпълнена с ритуали и обичаи, които да скрепят съюза на младоженците и да им донесат благополучие, плодовитост и щастлив …

Покупка на спално бельо - практически съвети

Покупката на спално бельо понякога може да се окаже предизвикателство поради многобразието от модели, качество и цена на предлаганите …

Как да аранжираме картини и декорация за стена

Картините и декорацията за стена придават завършен вид на дома ви, така че по-добре да се престрашите да пробиете някоя и друга дупка в стената, …