10 лесни идеи за по-хубав дом

През изминалата година домът стана нашия свят. И понеже прекарваме толкова време у дома, идването на Новата година е добър повод да направите някои малки подобрения в дома, за които сте си мечтали. 

Подобренията в домашния интериор не означават непременно големи промени. По-скоро може да пробвате някои нови интериорни стилове и трикове в декорирането, а също и направи си сам проекти, за да направите пространството у дома по-комфортно. Дори и най-малките промени имат силата да променят атмосферата и настроението у дома.

Подобренията в интериора не се отнасят само до естетиката, а и до функционалността на дома. Особено когато домът е и офис и дистанционна класна стая. С толкова много дейности у дома заради пандемията, е важно да си осигурите приятна и удобна среда. Пандемията ни накара да осъзнаем ролята, която играе домашния декор в цялостното ни усещане за здраве, щастие и благополучие.

И така, надяваме се  наръчникът ни с идеи за декорация на дома да ви вдъхнови с  някоя интересна идея, с която да направите дома си такъв, какъвто бихте желали.

Антре в свеж цвят

Подобрете визията на антрето, като го освежите с нов цвят на стените и добавите шкафове, в които да скриете връхните дрехи и обувките. Добавете и симпатичен аксесоар като закачалка или кутия за ключове, пано или фотоколаж със семейни снимки или табло, на което да закачате рисунките на децата.

Хоум офис с интересен декор

Ако нямате лукса да си осигурите цяла стая за "хоум офис", и кът с бюро ще свърши работа. Персонализирайте вашето работно място с интересен аксесоар - малка аранжировка с цветя, изкуство, декорация, която да ви кара да се чувствате добре.

 

Голямо растение в кашпа

Един от най-добрите начини да разчупите и освежите стаята, е като добавите растения в кашпа. Спрете се на голямо растение, за по-впечатляващ ефект.

Организирана и подредена кухня

Организирайте шкафето за хранителни продукти с помощта на плетени или пластмасови панери и стъклени буркани. Така ще изглежда по-подредено и ще ви е по-приятно, когато готвите.

Естествена светлина във всекидневната

Естествената светлина върши чудеса за стаята и за настроението ви. Пуснете повече естествена светлина във всекидневната, като подредите местата за сядане в близост до прозореца и изберете подходящи пердета и щори. 

Повече текстура и цвят

Добавете повече текстура под формата на декоративни възглавници, шал за кресло, одеяло, килимче. Изберете интересен десен, в който присъстват и някои от цветовете в стаята. 

Библиотека с красива подредба

Нека книгите в библиотеката ви не превземат цялото пространство. Оставете място на рафтовете и за няколко стилни акцента като керамична ваза, стъклена ваза или декорация, ароматни свещи, фотопано, плетени кошници

Акцентна стена в смел цвят

Експериментирайте със смел цвят. Може да изберете само малка акцентна стена, която в комбинация с подходящи аксесоари за декорация ще направи пространството по-стилно и интересно.

По-уютна спалня

Направете спалнята по-уютна. Инсталирайте подходящо осветление, например красива нощна лампа. Подменете спалния комплект и добавете красиво шалте и декоративни възглавници. Поканете природата в спалнята с цвете в саксия или ваза със свежи цветя. Аранжирайте в поднос ароматна свещи и любимите си парфюми. А за да изглежда старата спалня като нова, сменете таблата на леглото.

Банята - оазис на спокойствието

Направете банята си оазис на спокойствието. Закачете клонки изкуствени цветя.  Разчистете излишните неща от рафтовете в банята. Сортирайте четки и други принадлежности в контейнери и скрийте всичко излишно.

 

снимки: bhg.com, Pinterest, curatedinterior.com, oursleepguide.com

 

Последни публикации

Вълшебство от коледни светлини у дома

През зимата, когато слънчевата светлина е най-оскъдна, студът е осезателен, а вечерите са дълги, игривите отблясъци на светлинната украса …

Марокански акценти в съвременния интериор

Мароканският интериорен стил е много разнообразен, както е и Мароко, пленяваща мултикултурна страна, смесица от берберско, арабско и европейско …

Как да украсим дома си в котидж стил - част 1

Стилът котидж е уютен и чаровен, като от приказка. На български думата котидж не може да се преведе с една дума. Котидж е традиционна английска …

Идеи за малкия балкон

В много градове и малкия балкон е лукс. Дори ако терасата ви е малка, бетонна, без хубава гледка, бихте могли да подходите творчески и да я превърнете в красиво продължение на дома, което да използвате ...…

Есенно преобразяване на спалнята

Вечерите стават по-дълги, а сутрин въздухът е по-прохладен. С идването на есента ще прекарваме все повече време вечер у дома, вместо навън. …

Как да аранжираме картини и декорация за стена

Картините и декорацията за стена придават завършен вид на дома ви, така че по-добре да се престрашите да пробиете някоя и друга дупка в стената, …