10 лесни идеи за по-хубав дом

През изминалата година домът стана нашия свят. И понеже прекарваме толкова време у дома, идването на Новата година е добър повод да направите някои малки подобрения в дома, за които сте си мечтали. 

Подобренията в домашния интериор не означават непременно големи промени. По-скоро може да пробвате някои нови интериорни стилове и трикове в декорирането, а също и направи си сам проекти, за да направите пространството у дома по-комфортно. Дори и най-малките промени имат силата да променят атмосферата и настроението у дома.

Подобренията в интериора не се отнасят само до естетиката, а и до функционалността на дома. Особено когато домът е и офис и дистанционна класна стая. С толкова много дейности у дома заради пандемията, е важно да си осигурите приятна и удобна среда. Пандемията ни накара да осъзнаем ролята, която играе домашния декор в цялостното ни усещане за здраве, щастие и благополучие.

И така, надяваме се  наръчникът ни с идеи за декорация на дома да ви вдъхнови с  някоя интересна идея, с която да направите дома си такъв, какъвто бихте желали.

Антре в свеж цвят

Подобрете визията на антрето, като го освежите с нов цвят на стените и добавите шкафове, в които да скриете връхните дрехи и обувките. Добавете и симпатичен аксесоар като закачалка или кутия за ключове, пано или фотоколаж със семейни снимки или табло, на което да закачате рисунките на децата.

Хоум офис с интересен декор

Ако нямате лукса да си осигурите цяла стая за "хоум офис", и кът с бюро ще свърши работа. Персонализирайте вашето работно място с интересен аксесоар - малка аранжировка с цветя, изкуство, декорация, която да ви кара да се чувствате добре.

 

Голямо растение в кашпа

Един от най-добрите начини да разчупите и освежите стаята, е като добавите растения в кашпа. Спрете се на голямо растение, за по-впечатляващ ефект.

Организирана и подредена кухня

Организирайте шкафето за хранителни продукти с помощта на плетени или пластмасови панери и стъклени буркани. Така ще изглежда по-подредено и ще ви е по-приятно, когато готвите.

Естествена светлина във всекидневната

Естествената светлина върши чудеса за стаята и за настроението ви. Пуснете повече естествена светлина във всекидневната, като подредите местата за сядане в близост до прозореца и изберете подходящи пердета и щори. 

Повече текстура и цвят

Добавете повече текстура под формата на декоративни възглавници, шал за кресло, одеяло, килимче. Изберете интересен десен, в който присъстват и някои от цветовете в стаята. 

Библиотека с красива подредба

Нека книгите в библиотеката ви не превземат цялото пространство. Оставете място на рафтовете и за няколко стилни акцента като керамична ваза, стъклена ваза или декорация, ароматни свещи, фотопано, плетени кошници

Акцентна стена в смел цвят

Експериментирайте със смел цвят. Може да изберете само малка акцентна стена, която в комбинация с подходящи аксесоари за декорация ще направи пространството по-стилно и интересно.

По-уютна спалня

Направете спалнята по-уютна. Инсталирайте подходящо осветление, например красива нощна лампа. Подменете спалния комплект и добавете красиво шалте и декоративни възглавници. Поканете природата в спалнята с цвете в саксия или ваза със свежи цветя. Аранжирайте в поднос ароматна свещи и любимите си парфюми. А за да изглежда старата спалня като нова, сменете таблата на леглото.

Банята - оазис на спокойствието

Направете банята си оазис на спокойствието. Закачете клонки изкуствени цветя.  Разчистете излишните неща от рафтовете в банята. Сортирайте четки и други принадлежности в контейнери и скрийте всичко излишно.

 

снимки: bhg.com, Pinterest, curatedinterior.com, oursleepguide.com

 

Последни публикации

Защо кутиите за бижута са страхотна идея за подарък на жена

 Кутиите за бижута са страхотна идея за подарък на дама, който вече си има всичко необходимо. Разнообразието на кутиите за бижута и …

10 лесни идеи за по-хубав дом

През изминалата година домът стана нашия свят. И понеже прекарваме толкова време у дома, идването на Новата година е добър повод да направите …

Кухня в стил Прованс - част 1

Стилът Прованс е вдъхновен от красивата природа на южна Франция. Прованс е регион, известен с великолепните си гледки, яркото слънце,  …

4 чудесни идеи за опаковане на подарък за жена

Всяка дама обича да се чувства специална по време на своя празник - било то рожден ден, 8 март, годишнина от сватбата или Св. Валентин. Вниманието, …

Декорация на дома във викториански стил - част 1

 Влиянието на викторианския стил все още е актуално, макар и в по-умерените му вариации в съчетание с по-съвременни стилове. Възниква …

9 идеи за декорация с буркани

Във всеки дом има събрани празни буркани, които освен за компоти и сладка, може да послужат и като аксесоар в декорацията на дома. От …