12 идеи за свежа великденска украса

Великден е прекрасен повод да украсите дома си със свежа пролетна украса. Част от нея бихте могли да изработите и сами. От оцветяване на великденските яйца, великденски венци и великденски кошници, списъкът е дълъг. Събрали сме няколко свежи идеи за великденска украса, с които се надяваме да ви вдъхновим как да подготвите дома си за празника.

Направете си великденско дръвче

Съберете клонки от двора или парка. Аранжирайте ги в стабилна ваза. Използвайте кухи изкуствени великденски яйца. Сгънете тънка сатенена панделка на две и залепете единия й край към горната част на яйцето с помощта на горещ силикон. След като силиконът изсъхне, вържете горната част на панделката и закачете яйцата за клонките. Отрежете излишните части от панделката.

Декорация за масата с великденски яйца

 

 

Аранжирайте боядисани великденски яйца в кори за яйца или в панерче. Добавете свежи или изкуствени клонки, цветя, декоративни пиленцa и керамични зайчета.

Великденско гнездо

Друга идея за великденска украса е великденско гнездо. Използвайте за основа кошница, парче дърво или сплетете сами гнездо от клонки. Напълнете великденското гнездо с мъх или изкуствена трева и подредете отгоре няколко яйца. Може да използвате и изкуствени или свещи яйце. За по-изнересен ефект ги напрускайте с пръски акрилна боя. Така че изглеждат като изстински птичи яйца. Предлагат се и симпатични готови варианти на великденски гнезда и кошници. Подредете ги в средата на масата върху великденска покривка в свежи пастелни цветове или върху великденско каре.

Великденски венец 

Направете си венец от клонки и закрепете за него изкуствени великденски яйца, пера, цветя, панделки.

Пролетни цветя от хартиени формички за мъфини

Изработете си тези симпатични пролетни цветя, които ще красят дома ви през цялата пролет. Боядисайте краищата на хартиени формички за мъфини в различни цветове или използвайте цветни такива. Оформете листенца на цвета, като подрежете краищата на хартийките. Прокарайте тел през средата на няколко хартийки и я увийте в цветно тиксо.

Великденска яйца със сухи цветя

Започнете този малък проект, като си направите хербарии от листа и цветове няколко дни по-рано. След като боядисате яйцата в различни бледи нюанси, изчакайте да изсъхнат. С помощта на пинсета, плоска четка и хоби лепило внимателно залепете хербаризираните листа и цветове върху яйцата. Помнете, че не бива да ги ядете след това. Ако искате великденските яйца да стават за ядене, използвайте за лепило няколко разбито белтъка. Аранжирайте елегантна великденска украса, като поставите боядисани великденски яйца със сухи цветя върху свещници

Великденски яйца на точки

Боядисайте яйцата в ярки цветове. След като изсъхнат, направете разномерно разпределени точки от гел боя за яйца в същия цвят.

3d хартиени великденски яйца

С малко изрязване и сгъване, няколко красиви хартии за декорация и хоби лепило и ще се сдобиете с тези симпатични хартиени великденски яйца, които може да закачите навсякъде в дома.

Великденска свещ от черупка на яйце

Направете си яйчни свещи от счупени боядисани великденски яйца, като извадите съдържанието им и вместо него сложите в черупките чаени свещи. Наредете тази великденска украса на масата, на перваза на прозореца или на камината.

Великденска пинята

Зарадвайте малчуганите с великденска пинята. Направете яйце от картон и го напълнете с великденски сладки изкушения.

Великденски зайчета от балони

Зарадвайте децата с тази симпатична великденска украса. Надуйте няколко бели балона. Изрежете уши за зайчетата от бeли и розови цветни листи. Залепете ги за балона с помощта на лепило. За носле на зайчето използвайте по-малък розов балон.

Салфетки заешки уши

Първо, сгънете салфетката на две, за да направите триъгълник. След това завийте в дълга линия и сгънете отново. Вържете салфетката в долния край със сатенена панделка, за да оформите главата и ушите на зайчето.


В Mydepot ще откриете голямо разнообразие от великденска декорация - покривки и карета за маса, великденски яйца, керамични фигури, великденски кошници и опаковки, великденски свещи и др.

 

Снимки: Pinterest/gd-home.com/care.com/projectnursery.com

Последни публикации

Пролетни идеи за декорация на дома

С пробуждането на природата е време да внесем повече цвят и настроение у дома. Пролетният декор ще освежи дома в съзвучие с раззеленяващата …

6 идеи за украса на великденските яйца

 Най-важната украса за Великден са великденските яйца. Боядисват се в четвъртък или в събота преди Великден. Великденското яйце е …

Как да изберете слънчеви очила, които да подхождат на вашето лице (за дами)

Ако през останалите сезони слънчевите очила са стилен аксесоар, през лятото са просто незаменими. Качествените слънчеви очила ще предпазят …

Сватба и сватбена символика

 Сватбата е изпълнена с ритуали и обичаи, които да скрепят съюза на младоженците и да им донесат благополучие, плодовитост и щастлив …

Най-красивите коледни украси в Европа - част 1

Традиционно големи коледни дръвчета украсяват площадите на големите ни градове, както и на градовете в цяла Европа. Коледните базари, …

9 идеи за декорация с буркани

Във всеки дом има събрани празни буркани, които освен за компоти и сладка, може да послужат и като аксесоар в декорацията на дома. От …