9 идеи за декорация с буркани

Във всеки дом има събрани празни буркани, които освен за компоти и сладка, може да послужат и като аксесоар в декорацията на дома. От най-обикновените стъклени буркани до изисканите буркани бонбониери, в тях може да аранжирате почти всичко. От кухнята, банята, до антрето и балкона, ще ви покажем, че бурканите могат да намерят приложение в декорацията на всяко кътче от дома. 

Морска декорация в буркани

снимки: Pinterest, Mydepot

Изипете мидичките и рапанчетата от морето в обикновен буркан и ще получите чудесна лятна декорация за масата или секцията в хола или за терасата. Може да изсипете и малко пясък на дъното и да увиете канап за още по-натурална визия. 

Вази от буркани

снимки: Pinterest, Mydepot

Ако обичате да творите, можете сами да си направите ваза за цветя от буркан. Боядисайте го в мек пастелен цвят или го декорирайте с помощта на дантела, канап и лепило за декупаж. А можете да апликирате и картинка от салфетка или специална оризова хартия за декупаж с помощта на техника за декупаж. Изрежете внимателно желаната картинка и я залепете с лепило да декупаж или салфетен лак върху прозрачен или предварително боядисан буркан. 

Романтичен свещник от буркан

снимки: Pinterest, Mydepot

Направете си романтичен свещник с помощта на буркан, малко морски пясък,  камъчета и свещичка. Пренесете романтиката на морската ваканция на балкона или верандата. Може да използвате и други незапалими материали, които да поставите на дъното на буркана. 

 

Бурканчета за подправки

снимки: Pinterest, Mydepot

Малките бурканчета са идеални за съхранение на подправки. Освен, че са практичен помощник в готвенето, са и много симпатична декорация за кухнята. Принтирайте или изрисувайте етикетчета с имената на подправките и ги залепете върху бурканчетата. 

Буркани за съхранение в кухнята

снимки: Pinterest, Mydepot

В миналото във времената преди пластмасовите опаковки домакините са съхранявали брашното, захарта, кафето и други хранителни продукти в стъклени, метални или керамични буркани. Може да придадете винтидж чар на кухнята си с комплект буркани за захар, брашно, кафе и бисквити. Изглеждат чудесно, наредени на кухненската лавица или етажерка. 

Буркани за бисквити

снимки: Pinterest, Mydepot

Посрещнете гостите с чай или кафе и с домашни курабийки, поднесени в изискан стъклен буркан с капак. Освен, че ще запази изпечените сладки свежи за по-дълго, бурканът с бисквити е и чудесна декорация за дневната.

 

Светлинна украса с буркани

снимки: Pinterest, Mydepot

Ето и една идея за нестандартен аплик, изработен от буркан с винтова капачка. Друга идея е да сложите светлинна украса в буркан и така ще получите симпатична украса за балкона или верандата. Светлинната украса в буркан със сезонни орнаменти може да служи и като украса за празниците. 

 

Коледна украса с буркани

снимки: Pinterest, Mydepot

По Коледа можем да се развихрим с декорацията на дома. Колкото повече, толкова по-добре. А бурканите са чудесен начин да аранжираме зимна украса и така да придадем на дома си повече уют и красота. Аранжирайте иглолистни клонки, изкуствен сняг, декоративни еленчета, борови шишарки и малко канап и ще си сътворите уникално коледно преспапие, ваза или свещник. Може да боядисате буркани с акрилни бои и да ги изрисувате със снежинки. Или да си направите уникални вази с коледен имел в цветовете на сезона - златисто, червено и зелено.

Буркани в детската стая

снимки: Pinterest, Mydepot

Организацията в детската стая може да е истинско предизвикателство. Внесете малко ред, като сортирате материалите за творчество като пастели, флумастери и моливи в буркани. Все пак е добре децата да не са съвсем малки, за да не се наранят, ако счупят стъклен буркан. Лимките, мънистата, колекцията от миди и рапанчета в стъклени буркани ще красят рафтовете в детската стая. А с малко акрина боя и картинка на любимите детски герои може да зарадвате детето с уникален моливник, изработен специално за него. 

 

 

Последни публикации

Вълшебство от коледни светлини у дома

През зимата, когато слънчевата светлина е най-оскъдна, студът е осезателен, а вечерите са дълги, игривите отблясъци на светлинната украса …

Декупаж - наръчник на начинаещия - част 2

 Декупажът дава безброй възможности да създавате красиви предмети за декорация на дома или за подаръци. Продължаваме темата от част …

Есенно преобразяване на спалнята

Вечерите стават по-дълги, а сутрин въздухът е по-прохладен. С идването на есента ще прекарваме все повече време вечер у дома, вместо навън. …

Най-красивите коледни украси в Европа - част 2

Традиционно големи коледни дръвчета украсяват площадите на големите ни градове, както и на градовете в цяла Европа. Коледните базари, …

5 свежи идеи за великденска украса

Великден наближава и е време да помислим как ще украсим дома си за празника. Подбрали сме ви няколко свежи идеи за великденска украса на …

Животът преди пластмасата

Днес почти всичко, което се продава, е опаковано в пластмаса. Изглежда ни направо невероятно как са живеели хората във времето преди …