Tенденции в декора на дома през 2021 година

Пандемията промени много неща в ежедневието на хората, включително и начина, по който използваме жилищното си пространство. И тъй като се наложи да прекарваме повече време у дома, си създадохме и повече удобства, които да отговарят на потребностите на новия ни начин на живот. Някой от най-честите промени бяха обособяването на функционален офис, преустройване на всекидневната за дистанционни работни срещи и обучение, организацията на шкафовете в кухнята и килера за съхранение на повече хранителни продукти. В общи линии почти всяка част на дома претърпя някакви промени. 

В тази връзка събрахме някои от водещите тенденции в домашния декор през 2021 година, включващи интересни цветове, трайни материи и домашен текстил и др. 

Повече лукс в домашния декор

Промените в начина на живот наложиха на хората да оползотворят всяко кътче от дома си, за да имат повече пространство за работа и почивка. Цени се удобството и достъпния лукс, както и мебелите, които са едновременно красиви, удобни и мултифункционални.

Трайни тапицерии и дамаски

След като хората прекарват повече време у дома, ще търсят мека мебел с трайни и качествени тапицерии. За предпочитане са дамаски, които са издръжливи на износване и може да се свалят и перат. 

Стайни растения и билкови градини

Стайните растения ще продължават да заемат трайно място в домашния декор. Те освежават интериора и пренесат природата у дома, а грижата за тях подобрява емоционалното състояние на човек. Засадени в красиви саксии и кашпи, стоят чудесто в ъгъла, на етажерката, върху рафтове и первази. Все по-популярно става да се отглеждат билки и ядливи растения в саксии. Предимството им е, че може да имате пресни подправки, догато приготвяте любимите си ястия и напитки. 

Палитра от земни цветове и текстури

 

И тази година ще виждаме много земни, естествени цветове в интериора - различни нюанси на бежовото, пясъчно, маслиново зелено и изпечена охра. В декора ще преобладават аксесоари с натурални елементи като вази от теракота, мраморни подноси и масички за кафе, плетени кошници и кошове, мебели от ратан и дърво. Всички заедно придават текстура и топлота в дома и създават по-спокойна, органична обстановка. 

 

Акцентна стена в тъмен цвят

 

Друга интересна тенденция е внасяне на динамика в интериора чрез контраст.  Боядисването на една стена в приглушен тъмен цвят ще направи така, че да изпъкнат останалите мебели и аксесоари за една по-различна и интересна визия. 

Винтидж и класически аксесоари за декорация

 

Винтидж и класически аксесоари за декорация ще продължават да внасят усещане за изисканост и достъпен лукс. В известен смисъл стремежът към тях през тази година ще бъде начин да се внесе по-изискана и приятна обстановка у дома в опит да се компенсират всички пропуснати излизания на ресторант, културни мероприятия и пътувания, които обогатяват човек. Огледала в изящни рамки, стоящи ретро вани, красиви кутии за съхранение и буркани от стъкло и порцелан в кухнята, изящни подноси, свещници, картини ще красят домовете и през 2021. 

Съветът на дизайнерите е да се заобиколите от неща, които обичате. Оставете минималистичния подход в домашния декор и украсете стаите с любимите си аксесоари за декорация. Ще се чувствате по-уютно, отколкото в модернистично и празно пространство.  Все пак се стремете да запазите естетиката и хармонията в дома си, за да не заприлича на бит пазар.

 

Повече място за съхранение

Тук на помощ идват шкафовете и кутиите за съхранение. Откакто прекарваме повече време у дома, се натрупват и повече вещи. За да е по-приятно у дома, ги организирайте и приберете, така че върху мебелите да остане само декорацията. Така и домът ви ще е подреден, и умът ви ще е спокоен.

В електронния магазин Mydepot ще откриете всичко необходимо за Вашия домашен декор - голямо разнообразие от мебели, аксесоари за декорация и домашен текстил.

 

снимки: Pinterest

 

Последни публикации

7 идеи за разполагане на растения в кашпи у дома

Ползите от растенията у дома са безспорни. Те пречистват въздуха и понижават концентрацията на вредни химикали, което е голямо предимство, …

Декорация на дома в шаби шик стил

снимки: PinterestТерминът шаби шик произлиза от 80те години на миналия век. Шаби шик се появява не като интериорен стил, а като търговска марка …

Истории и легенди за коледната украса

 Част от вълшебството на Коледа се крие в приказната коледна украса. Има някои интересни истории и легенди, с които са свързани едни …

Декориране в съвременен интериорен стил

Съвременният дизайн се използва широко в модерните домове, защото е едновременно функционален и комфортен. Основната идея на съвременния …

Сватба и сватбена символика

 Сватбата е изпълнена с ритуали и обичаи, които да скрепят съюза на младоженците и да им донесат благополучие, плодовитост и щастлив …

Есенно преобразяване на спалнята

Вечерите стават по-дълги, а сутрин въздухът е по-прохладен. С идването на есента ще прекарваме все повече време вечер у дома, вместо навън. …